Tovább olvasom

Gregory, Philippa

Az utolsó Tudor

starsBetöltés...

 

Fordította: Sziklai István
Megjelenés dátuma: 2023-04-17
Terjedelem: 620 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789636042813
5 499 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Egy királyi család…
Két gyermektelen királynő…
Három nővér…
És a korona, amelyért sokan mindent feláldoznának.

VIII. Henrik halála után a király Jane Seymourtól született fia, VI. Eduárd kerül a trónra. A Henrik által meghatározott örökösödési sorrendben őt Henrik lányai, Mária és Erzsébet követik. A korona azonban szinte mindenki számára óriási kísértést jelent. Ott van például Henrik unokahúga, akit igazán boldoggá tenne, ha Anglia uralkodója az ő legidősebb lánya, Jane Grey lehetne.
Amikor VI. Eduárd meghal, összeesküvők egy csoportja a rendkívül művelt és okos Jane Greyt szeretnék trónra ültetni. A jogos örökös, Mária azonban ezt nem nézi ölbe tett kézzel, és sereget gyűjt, hogy visszaszerezze koronáját, és Jane-t a Towerbe zárassa.

Vajon milyen sors vár Jane-re, és milyen a nővéreire: Katherine-re és az apró termetű Maryre, akiknek már a puszta létezése is komoly veszélyt jelent a meddő Máriára, majd később a szintén gyermektelen Erzsébet királynőre. Vajon legyőzi-e a hatalom iránti vágy és az irigység a vele szemben álló rokoni érzelmeket és a szerelmet?

Philippa Gregory, a királyregények királynője ezúttal az angol Tudor ház történetének utolsó fejezetét meséli el.

Kategória:

Egy királyi család…
Két meddő királynő…
Három nővér…
És a korona, amelyért sokan mindent feláldoznának.

A szerző további könyvei

Gregory, Philippa

Angol bestseller író, a királyregények királynője. Philippa Gregory több nagy sikerű történelmi regény szerzője, egyben a nőkről szóló történelem elismert szaktekintélye. A másik Boleyn lány című regényéből mozifilm, Cousins’s War regénysorozatából a kritikusokat is meghódító minisorozat készült A fehér királyné címen. A sussexi egyetemen diplomázott és az edinburghi egyetemen szerzett doktori fokozatot, ahol jelenleg is tisztséget visel. A teesside-i egyetem díszdoktora, a sussexi és cardiffi egyetemek tiszteletbeli tagja. Tudományos és írói tevékenysége mellett gyakran tűnik fel az angol médiában, továbbá karitatív tevékenységéről is ismert. Többek között Afrika egyik legszegényebb országának gyermekeit segíti Gambia Kertjei (Gardens for the Gambia) nevű alapítványán keresztül.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja