Tovább olvasom

Gates, Melinda

A nő helye

Változtassuk meg a világot a nők erejével!

starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2019-08-30
Terjedelem: 300 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634336211
3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Ha az emberiség sorsán akarunk javítani, fel kell szabadítanunk a nőket! Ez a legátfogóbb, leghatékonyabb, legjobban megtérülő befektetés.”

Az utóbbi húsz évben Melinda Gates a világ legtávolabbi pontjain élő, súlyosan nélkülöző emberek megsegítésének szentelte életét. Munkája során egyre világosabbá vált számára, hogy ha elő akarjuk segíteni a társadalmi fejlődést, mindenekelőtt a nők elnyomását kell megszüntetnünk.

Megindító, mozgósító erejű könyvében együttérzéssel, tapintatosan, mégis őszintén és elfogulatlanul mutatja be azokat a rendkívüli asszonyokat, akiknek a történetei egytől egyig a közös akarat és az összefogás hatalmas erejét bizonyítják. A nők helye a legégetőbb problémákra irányítja figyelmünket a gyermekházasságtól kezdve a fogamzásgátláshoz való hozzáférés akadályain át a munkahelyi diszkrimináció számos jelenségéig.

Melinda Gates, a világ egyik legbefolyásosabb üzletemberének feleségeként most először vall saját életéről is: leírja, milyen út vezetett a házasságán belül az egyenlőségen alapuló kapcsolatig, és bemutatja, milyen változatos lehetőségek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy valóban megváltoztassuk a világot – és önmagunkat.

„Melinda Gates könyve kiáltvány egy egyenlőségen alapuló társadalomért, amelyben a nőket az élet minden területén értékelik és elismerik.”
Malala Juszufzai

Gates, Melinda

©Pivotal Ventures/©Jason Bell.

Melinda French Gates üzletasszony, jogvédő, a nők felszabadításának érdekében munkálkodó aktivista. A Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnökeként részt vesz a világ legnagyobb jótékonysági szervezetének irányításában, céljainak és filozófiájának megfogalmazásában. Alapítója a Pivotal Venture nevű inkubációs befektetési társaságnak, amely a nők és a családok társadalmi felemelkedéséért küzd az Egyesült Államokban. A texasi Dallasban nőtt fel. A Duke Universityn szerzett alapszakos informatikus diplomát, majd mesterszakon a Duke Fuqua Schoolban végezte tanulmányait. Pályafutásának első évtizede alatt multimédiás termékek fejlesztésével foglalkozott a Microsoftnál, később azonban otthagyta munkáját, hogy családjának és jótékonysági tevékenységének szentelhesse figyelmét. A Washington állambeli Seattle-ben él férjével, Bill Gates-cel. Három gyermekük van: Jenn, Rory és Phoebe.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja