Váradi József

Váradi József, vagy, ahogy sokan ismerik, Kicsi Tyson a hazai rap szakma egyik meghatározó, kultikus alakja. Eredetileg zongoristának készült, elvégezte a dzsesszkonzervatóriumot. 1999-ben mutatkozott be Dopeman első lemezén, mint vendégművész, de egyedi szövegvilágával és előadásmódjával azonnal felhívta magára a figyelmet és megteremtette az igényt az igényes rap- és hip-hop dalokra. Első könyve, Az utca hercege 2013-ban jelent meg a Libri Kiadó gondozásában. Második regényének hőseit jól ismerjük Molnár Ferenc klasszikusából: Áts Feri, a két Pásztor, Boka és Nemecsek Ernő mind felbukkannak A füvészkerti galeri lapjain. Harmadik kötete, a Szivárvány Birkenau felett a roma holokauszt kegyetlen valóságát mutatja meg. A hírhedt VIII. kerületből származó, az élet árnyékosabb oldalát is jól ismerő szerző ezzel a megindító történettel is amellett teszi le voksát, hogy a legembertelenebb körülmények között is képesek lehetünk az együttérzésre, barátságra és szerelemre.

A képet Máté Péter készítette.

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyvei

20%
Váradi József
A füvészkerti galeri
starsBetöltés...
Váradi József második regényének hőseit jól ismerjük Molnár Ferenc klasszikusából: Áts Feri, a két Pásztor, Boka és Nemecsek Ernő mind...

3499 Ft 2799 Ft

20%
Szivárvány Birkenau felett
starsBetöltés...

3699 Ft 2959 Ft

„– De cigánynak csak cigány lehet az igaz barátja – szólalt meg valaki.
Hirtelen csönd támadt a vagonban.
– Ez nem igaz – mondta halk, szelíd hangon a bácsi. – Én magyar vagyok, és Ágoston a barátom. Ott voltam és segédkeztem a születésénél. Csecsemőkorában ringattam a bölcsőjében. Minden augusztus harmadikán én is megünneplem a születésnapját. Egy faluban születtünk és éltünk. Egy levegőt szívunk, ugyanabból a kútból húztuk a vizet. Tőlem tanult meg csúzlival lőni, nyulat cserkészni. Én pedig tőle tanultam meg, hogy a muzsika a legszebb dolog a világon. Lemos minden bánatot és bűnt a lélekről, és képes megszüntetni az emberek közötti határokat. Mert emberek vagyunk… Emberek vagyunk, és ugyanazon a földön élünk, ahol mindenkinek ugyanolyan ízű búza terem. És látják… Én is itt vagyok, a vagonban.”

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok