Budai Zsanett

2008-ban végzett a Közép-európai Egyetemen (CEU), a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakon szerzett külügyi szakértő képesítést. 2010-ig a Roma Oktatási Alap (REF) munkatársa volt, szakterülete a romák és nem romák között meglévő oktatásbeli különbségek csökkentése. Kisgyerekkora óta a konyhában sertepertél, kisfia érkezése óta pedig még gyakrabban főz. Fontosnak tartja, hogy egészséges és finom ételek kerüljenek az asztalra, úgy, hogy mindeközben a roma szokások és kultúra egy fontos szeletét is áthagyományozza. Budai Zsanettel közösen Romani Gastro címen vezet gasztroblogot. A fényképet Kövesdi Réka készítette.

Fontos, hogy egészséges, és finom ételek kerüljenek az asztalunkra, úgy, hogy mindeközben a szokásainkat, és a kultúránk egy fontos szeletét is ráhagyományozom.

A szerző könyve

20%
Budai Zsanett - Tonté Barbara
Romani Gastro – 50 recept Hagyományosan. Másképp
Szeretünk enni, etetni. Szeretjük a bennünk rejlő kreativitást és alkotóvágyat a főzésben kiteljesíteni. Főzünk a családunknak, főzünk a barátainknak, étellel békítjük meg a másikat, és ha valami jó történik, az tökéletes alkalom arra, hogy együnk valamit. Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigány konyhát. Mint minden nemzet konyhájának, úgy a roma gasztronómiának is folyamatosan reagálnia kell az újonnan jött igényekre. Egyszerre éljük meg a cigány és a magyar tradíciót úgy, hogy közben próbálunk az otthonról hozott értékekből a lehető legtöbbet megtartani. A hagyományos ételeken túl ugyanakkor azt is megmutatjuk, hogyan lehet ezeket a fogásokat egészségesebb és fenntarthatóbb módon...

3999 Ft 3199 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok