Tovább olvasom

Bratt, Kay

Varázsolj haza! – Mindenki megérdemel egy esélyt a boldogságra


starsBetöltés...

 

Fordította: Frei-Kovács Judit
Megjelenés dátuma: 2021-04-10

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634337256
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Szívmelengető regény a szeretet erejéről

Cara Butter egy hátizsákkal és mindössze néhány dollárral a zsebében barangol az utakon. Problémákkal teli gyermekkor, alkalmatlan nevelőszülők, a gyámügyi hivatalok és a gyermekotthonok kietlen világa – Cara mindezeknek hátat fordítva kel útra egy jobb élet reményében.

 Floridába indul, hogy megnézze kedvenc írója, Ernest Hemingway otthonát, út közben pedig társául szegődik Hemi, a kóborkutya. Cara kezdetben úgy gondolja, az utolsó, amire szüksége lehet, egy kutya, ám ember és állat hamar szövetségesei lesznek egymásnak.

Cara lelke sérült, ő maga pedig bizalmatlan a külvilággal szemben, a Hemivel való közös utazás váratlan fordulatai és az útközben megismert idegenek azonban mindent új megvilágításba helyeznek. A megtett mérföldekkel párhuzamosan Cara lélekben is messzire jut, s útja egészen máshová vezet, mint ahogy azt kezdetben gondolta.

Kategória:

„A kutya felnézett rá, mintha ismerné a választ valami rég elfeledett titokra, és csüngött minden szaván, miközben Cara beszélt. (…)
– Rendben. Kössünk üzletet! Eljöhetsz velem Key Westbe.
Újabb farkcsóválás következett.
– Megnézzük Hemingway házát, aztán keresek neked egy szép kis menhelyet, ahol segítenek családot találni neked.
A farok megdermedt.
– Ne vitatkozz! Az üzlet második fele, hogy szükséged van egy névre. Nem gondolhatok rád egyszerűen úgy, hogy a „kutya”. Tisztában vagyok vele, hogy ha egyszer megtalál a régi gazdád, visszakapod az igazi nevedet, de addig is, kérlek, válassz valamit!
Cara várt.
A kutya várt.
– Rendben. Jelen pillanatban mindössze egyetlen dolog jár a fejemben. Ezért most hivatalosan elkeresztellek Hemingwaynek. De az egyszerűség kedvéért csak Heminek hívlak majd.”

Bratt, Kay

Kay Bratt amerikai író, tizenegy regény és két gyerekkönyv szerzője. Az írásban talált vigaszt viharos gyermekkora és az utána következő, tízévnyi bántalmazás után. Miután túljutott a nehéz időkön, Kay igazi túlélőként kereste a lelki békéjét – és végül sikerült bátorságot merítenie, hogy megossza a történeteit. Mindig fontos volt számára a rászoruló gyerekek segítése, s az állatvédelemnek szintén kitüntetett figyelmet szentel. Dolgozott önkéntesként, támogatott nemzetközi szervezeteket, az Egyesült Államokban bántalmazott és elhanyagolt gyerekek gyámjaként is tevékenykedett.

A világ számos pontján megfordult Mexikótól Thaiföldön és Fülöp-szigeteken át Ausztráliáig, jelenleg az Egyesült Államokbeli Hartwell-tó partján él.

Szerzőfotó: © Eclipse Photography Studio

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja