Tovább olvasom

Burkeman, Oliver

Túladagolt boldogság – A pozitív gondolkodás mellékhatásai


starsBetöltés...

 

Fordította: Gyárfás Vera
Megjelenés dátuma: 2016-09-23
Terjedelem: 242 oldal

 

Súly: 300 gramm
Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789633109168
3 499 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A sikerhez a kudarcon, a nyugalomhoz a szorongás elfogadásán keresztül vezet az út avagy hogyan segíthetünk magunkon radikálisan új módszerekkel?

Az önsegítő könyvek nem működnek. A gazdagság már ha egyáltalán sikerül elérnünk nem feltétlenül jár együtt a boldogsággal. A szerelem, a családi élet és a munka gyakran éppen annyi nehézséget okoz, mint örömöt. Még abban sincs közöttünk egyetértés, hogy mit jelent a boldogság. Hiábavalóan hajszoljuk hát? Vagy csak rosszul közelítünk hozzá?
Oliver Burkeman Keleten és Nyugaton, régi szövegekben és távoli tájakon kutakodott, hogy könyvében olyan különleges embereket mutathasson be, akik egyedien és meglepő módon gondolkodnak az életről. Legyenek bár kísérleti pszichológusok, a terrorizmus szakértői, buddhisták, gyakorlatias üzletemberek, görög filozófusok vagy modern guruk, abban valamennyien egyetértenek, hogy mind egyéni, mind társadalmi szinten a boldogság szüntelen hajszolása tesz minket boldogtalanná. Pedig máshogyan is eljuthatunk a boldogsághoz és a sikerhez. Méghozzá a kudarc, a pesszimizmus, a kockázat és a bizonytalanság elfogadásával még ha általában épp ezeket igyekszünk is elkerülni.
A gondolatébresztő, meghökkentő, ugyanakkor humoros mű az intelligens ember kalauza a boldogság sokszor félreértett fogalmának megértéséhez.

Méregtelenítő kúra az önfejlesztő könyvek áldozatainak
The Guardian

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%

Burkeman, Oliver

Brit író, újságíró. A The Guardian egyik szociálpszichológia témájú rovatának az állandó szerzője.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja