Tovább olvasom

Salev, Zeruja

Szerelmes élet

 

Fordította: Adler Judith
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 388 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: keménytáblás védőborítóval
ISBN: 9789633108932

 

3 499 Ft2 799 Ft
Mennyiség

Jáárá a jeruzsálemi Templom pusztulásával kapcsolatos legendákból doktorál az egyetemen, munkáját azonban hanyagolni kezdi, amikor a sokkal idősebb Árié bűvkörébe kerül. A férfi apja barátja, Jáárá anyja pedig furcsa, ambivalens viszonyban van vele – mintha titok lappangana közös múltjukban.

Jáárá, aki már korábban kezdett elhidegülni férjétől, a jólelkű, de fantáziátlan és unalmas Jonitól, egyre szenvedélyesebb szerelmi viszonyba bonyolódik Áriéval, és ennek során olyan erotikus kalandokat él át, amilyenekről nem is álmodott. Bár taszítja férfi erőszakos személyisége, nem képes megszabadulni tőle. Mikor mégis megpróbálnák megmenteni kapcsolatukat Jonival, meghal Árié felesége. Jáárá átköltözik egy bőrönddel a férfi lakásába, ahol kezdetét veszi a hétnapos rituális gyász…

Kategória:
Kulcsszavak: ,

„…ma gyakoroljuk a bizalmat és a bugyi nélküli életet, mintha ez valamilyen fennkölt cél lenne, bugyi nélkül élni, valamiféle felsőbb fokozat, útban a nőiség felé, jobban mondva a szeretőség felé. Elképzeltem, ahogy az emberek megkérdezik majd tőlem, mit csinálok, és azt fogom mondani: szerető vagyok. ”

Salev, Zeruja

Zeruja Salev 1959-ben született Izraelben, a Kinneret kibucban. Bibliatudományból szerzett egyetemi fokozatot, jelenleg kiadói szerkesztőként dolgozik. Eddig öt regénye jelent meg; több német és francia irodalmi díj kitüntetettje.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja