Tovább olvasom

Tonté Barbara , Budai Zsanett

Romani Gastro – 50 recept Hagyományosan. Másképp


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-11-10
Terjedelem: 128 oldal

 

Súly: 538 gramm
ISBN: 9789634330219
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Szeretünk enni, etetni. Szeretjük a bennünk rejlő kreativitást és alkotóvágyat a főzésben kiteljesíteni. Főzünk a családunknak, főzünk a barátainknak, étellel békítjük meg a másikat, és ha valami jó történik, az tökéletes alkalom arra, hogy együnk valamit.
Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigány konyhát. Mint minden nemzet konyhájának, úgy a roma gasztronómiának is folyamatosan reagálnia kell az újonnan jött igényekre. Egyszerre éljük meg a cigány és a magyar tradíciót úgy, hogy közben próbálunk az otthonról hozott értékekből a lehető legtöbbet megtartani. A hagyományos ételeken túl ugyanakkor azt is megmutatjuk, hogyan lehet ezeket a fogásokat egészségesebb és fenntarthatóbb módon elkészíteni.
Hiszünk abban, hogy az étel összetartó erővel bír: összetartja a közösséget, közelebb hozza az idegeneket és képes hidat teremteni a kultúrák között. Hiszünk abban, hogy azzal, hogy rávilágítunk a hasonlóságokra, képesek vagyunk utat nyitni egy befogadóbb társadalom felé.
Bara és Zsani

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Tonté Barbara

2009-ben a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán végzett, humánerőforrás menedzsment szakon. Jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozik, a parlamenti államtitkárságon. Fő feladatai: a jogszabályalkotással és az Országgyűlés üléseivel kapcsolatos adminisztratív és koordinációs teendők ellátása. Tonté Barbarával közösen Romani Gastro címen vezet gasztroblogot. A fényképet Kövesdi Réka készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja