Nincs borító feltöltve ehhez a könyvhöz. :-(

Tovább olvasom

Putyin emberei

Hogyan szerezte vissza a KGB az országot, és gyűrte maga alá a Nyugatot

starsBetöltés...

 

Fordította: Bujdosó István
Megjelenés dátuma: 2023-01-20

 

ISBN: 9789636042103
6 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Érdemi visszajelzések híján pedig Putyin arra a meggyőződésre jutott, hogy az orosz hadsereg pillanatok alatt megdöntheti a Zelenszkij-adminisztrációt Ukrajnában, és egy Kreml-párti bábkormányt állíthatnak a helyére. […] A számításba azonban végzetes hiba csúszott, és ma még nem tudjuk, hogyan fog végződni mindez. De az már ma is tisztán látható, hogy mindaz, ami történik, tragédia. Tragédia Ukrajna számára az értelmetlen emberáldozat és az orosz csapatok által elkövetett atrocitások miatt, de tragédia Oroszország számára is, mivel megint teljesen elszigetelődik, és az elmúlt harminc év gazdasági eredményei szinte máról holnapra semmivé lesznek.
Mindezek ellenére bízom abban, hogy e könyv valamelyest segít megérteni, miként jutottunk el ehhez a fordulóponthoz – és azt is segít majd látni, milyen szerepet játszottunk mi ebben a folyamatban, hogyan hagytuk, hogy mindez megtörténjék. A jelek mindvégig ott voltak, mindenki láthatta őket.”

„Merész oknyomozás Vlagyimir Putyin felemelkedéséről, valamint arról, hogyan fonódik össze a pénz és a hatalom napjaink Oroszországában.” David E. Hoffman, az Oligarchák – Erő és hatalom az új Oroszországban című könyv szerzője
„A Putyin emberei nem az a könyv, amelyen egyszer átrágjuk magunkat, majd feltesszük a polcra, és a továbbiakban ott is marad, ez tudniillik rendszeresen újra és újra fellapozandó világmagyarázat. Minél gyakrabban olvasgatjuk, annál jobban értjük mindazt, ami velünk és körülöttünk történni szokott, és evvel párhuzamosan egyre inkább kétségbeesünk. Könyvünk mellett az éjjeliszekrényen egy üveg vodkát is célszerű lesz tartani.”
Váncsa István, Élet és Irodalom
Oroszország az elmúlt években összehangolt akciók egész sorozatát indította azzal indította azzal a céllal, hogy kiterjessze a hatalmát – elég csak az amerikai választások befolyásolására, a szélsőséges politikusok támogatására vagy az Ukrajnában zajló háborúra gondolni.
De hogyan kezdődött mindez, és kik állnak a folyamatok hátterében? A Putyin emberei az orosz elnök szűk körének eddig ismeretlen történetét beszéli el: hogyan élte túl a KGB-hez köthető csoport a Szovjetunió összeomlását, miként tett szert óriási vagyonokra, és milyen események hatására vált az orosz, majd a világpolitika megkerülhetetlen tényezőjévé. A szerzőnek, Catherine Beltonnak sikerült eljutnia az elmúlt húsz év legfontosabb kulcsfiguráihoz, az egykori bennfentesekhez, akik jól tudják, mi zajlik a Kreml áthatolhatatlannak tűnő falai mögött. Az ő beszámolóik alapján egy kegyetlen, pókháló-finomságú rendszer rajzolódik ki, amely embereket emelhet a magasba vagy taszíthat a mélybe, dollármilliókat tüntethet el nyomtalanul, és egész nemzetek sorsát alakíthatja a saját érdekei szerint. Belton egyedülálló munkája dermesztően izgalmas összefoglaló, amely segít megérteni, milyen erők formálják korunk legjelentősebb politikai változásait.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerkesztő ajánlja