Tovább olvasom

Konar, Affinity

Mischling


starsBetöltés...

 

Fordította: Szécsi Noémi
Megjelenés dátuma: 2017-10-18
Terjedelem: 440 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789634332695
3 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Mischling – a nürnbergi törvények így határozzák meg a részben árja, részben zsidó származású személyeket. Stasia és Gyöngy Zagorski számára bélyeg ez, mely örökre megpecsételi a sorsukat. A tizenkét éves kislányok 1944-ben az édesanyjukkal és nagyapjukkal érkeznek az auschwitzi koncentrációs táborba. Egypetéjű ikrek, így Josef Mengele kísérleti laboratóriumába kerülnek.

Az elkövetkező hónapok számukra arról szólnak, miként lehetséges túlélni a kíméletlen emberkísérleteket, melyek napról napra a legkegyetlenebb eszközökkel őrlik fel testi és lelki épségüket. És ha túl is élik a borzalmakat, képesek lesznek-e egymástól elválasztva létezni, és viszontlátják-e egymást valaha?

Affinity Konar megrázó regénye egy embertelen kor kíméletlen történéseiben is a humánumot keresi: a zsigeri szeretet és összetartozás rezdüléseit vizsgálja szinte mikroszkopikus aprólékossággal a lengyel testvérpár, Stasia és Gyöngy belső világán keresztül.

Kategória:

„Ne törődjetek ezzel a nürnbergi ostobasággal, mondogatta. Azt mondta, felejtsük el a vegyes származásúakról, keverékekről, negyedzsidókról és a rokonsági fokokról folyó hablatyolást, ezeket az abszurd, gyűlöletes próbatételeket, amelyek az utolsó csepp vér, a házasság és az istentisztelet helye sze

Konar, Affinity

Affinity Konar lengyel zsidó felmenők leszármazottjaként 1978-ban született Kaliforniában. Mischling című második regényét 2016-ban az Amazon és a Publishers Weekly is az év legjobb könyvének választotta.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja