Tovább olvasom

Lotto, Beau

Láss csodát – A valóság más szemmel


starsBetöltés...

 

Fordította: Sóskuthy György
Megjelenés dátuma: 2017-11-29

 

Méret: 155 x 235 mm
ISBN: 9789634330646
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Nem ismerhetjük közvetlenül a valóságot. Minden, amit realitásnak gondolunk, különféle szűrőkön keresztül jut el hozzánk. Érzékelésünk ugyanúgy függ az érdeklődési körünktől, az előfeltevéseinktől vagy a természetünktől, mint a múltbeli tapasztalatainktól, a környezetünktől vagy éppen a kulturális gyökereinktől.
Beau Lotto, a neves agykutató, az idegtudományok professzora vizuális gyakorlatokon, érdekes esettanulmányokon keresztül mutatja meg, hogyan űz tréfát velünk napi szinten az agyunk, elzárva ezáltal minket egy rejtett és izgalmas világtól. Ha megértjük, miként is működik biológiai és pszichológiai értelemben a percepció, és hogy a valóság érzékelése személyenként változó, a javunkra fordíthatjuk ezt az egyediséget. Hiszen minden felfedezéshez, új vállalkozáshoz, korszakos művészeti alkotás megszületéséhez az kell, hogy új szemmel, a megszokottól eltérően lássuk a világot, amely körülvesz bennünket.

"Provokatív nyomozás az elme titokzatos működése után" Kirkus Review;" Lotto meg akarja változtatni a képzelőerőnket azáltal, hogy újraértékeli a valóságot, amit érzékelünk"

NewScientist

A szerkesztő ajánlja