Tovább olvasom

Ötvös Zsuzsanna

Kreatív desszertiskola – 25 különleges desszert, 35 alaprecept, végtelen lehetőség


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-11-20
Terjedelem: 216 oldal

 

Méret: 189 x 246 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789636041151
7 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az igazán jó desszert megkoronázza az ételsor végét, minden érzékünkre hat, és maradandó élményt jelent. A Kreatív desszertiskola bebizonyítja, hogy nem csak képzett cukrászok képesek ilyen, a családot és a barátokat lenyűgöző desszertköltemények elkészítésére.

Mivel a szerző maga is hobbicukrászként kezdte, pontosan tudja, hogyan válhat valaki lelkes amatőrből igazi mesterré. A jól követhető leírások, a látványos fázisfotók jelentősen megkönnyítik a francia cukrászat alapjaira épülő desszertek elkészítését, és kizárják a hibalehetőségeket.

A kötet különlegessége, hogy 35 alapreceptre épül, és megmutatja, hogy az alapreceptek apró módosításával miképpen kapunk végtelenül sokféle ízű és textúrájú – akár gluténmentes – piskótát, krémet, mousse-t vagy bevonót. A szerző aztán az alaprecepteket használva példaként 25 komplex desszertet is összeállít.

A Kreatív desszertiskola lényege, hogy merjünk játékos kreativitással hozzányúlni az alapreceptekhez. Így élhetjük meg az alkotói folyamat izgalmát, és így válhat ez a könyv a végtelen lehetőségek tárházává.

Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett, és a sütést sokáig hobbinak tekintette. Az első bonbonok elkészítése után érezte, hogy egyre inkább magával ragadja a cukrászat világa. Ekkor indította útjára blogját Praliné Paradicsom néven, majd búcsút mondott a bölcsészéletnek, és 2014-től éveken át dolgozott és tanult Szántó Tibor csokoládékészítőnél. Tucatnyi hazai és külföldi képzésen vett részt, és ma már a legjobb hazai fine dining éttermekben dolgozik.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Ötvös Zsuzsanna

Ötvös Zsuzsanna angol, latin és ógörög szakos bölcsészként végzett. A doktori disszertációja írása közben, 2010-ben kezdte el vezetni Praliné Paradicsom című tematikus gasztroblogját, amelyben elsősorban bonbonok, pralinék receptjeit osztotta meg a közönségével. A csokoládé világa ekkor gyorsan beszippantotta: rájött, hogy főállásban is ezzel szeretne foglalkozni, így a disszertáció befejezése után Szántó Tibor bean-to-bar csokoládémanufaktúrájában kezdett el dolgozni. Itt nagyon sokat tanult Tibortól: nem konkrét recepteket, inkább egyfajta szemléletet, ízekkel, alapanyagokkal bánást, törekvést a tiszta ízekre, a szezonalitás fontosságát. Közben folyamatosan képzi magát hazai és külföldi kurzusokon, az érdeklődése pedig a csokoládéktól a modern francia cukrászat felé fordul – ami tulajdonképpen a csokoládét is magába foglalja, csak egy sokkal szélesebb játszótér. Így ismét vált, és éttermi cukrászként kezd el dolgozni: a tányérdesszertek komplex, textúrákkal, hőmérsékletekkel, merész ízekkel játszó világában talál kihívást. Jelenleg a Fáma Budapest étterem főcukrászaként dolgozik, közben pedig kurzusokon tanít a francia stílusú ún. „újhullámos” desszertekről. Kreatív desszertiskola című első kötete 2018 novemberében jelenik meg a Libri Kiadónál.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja