Tovább olvasom

Fifield, Anna

Kim Dzsongun – Az észak-koreai diktátor felemelkedése és uralma

starsBetöltés...

 

Fordította: Tábori Zoltán
Megjelenés dátuma: 2020-05-28
Terjedelem: 360 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
ISBN: 9789634336167
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Dzsongun, mintha önmaga paródiája lenne. Kim Dzsongun azonban nem egy vicc, hanem egy, a világpolitikában megkerülhetetlen, nem mellesleg nukleáris fegyverekkel rendelkező diktatúra kiszámíthatatlan vezetője.
Miközben a világ nagyhatalmai kénytelenek nagyon is komolyan venni az észak-koreai diktátort, a hírszerző szolgálatok és a közvélemény szinte semmit nem tudnak róla. Az információhiány pedig a legjobb táptalaja a képtelen találgatásoknak: tényleg odadobta a nagybátyját egy falka kiéheztetett kutyának, hogy azok falják fel? Valóban kivégeztette az exbarátnőjét?
Nem. Ugyanakkor az ezekhez hasonló kompilációk miatt is itt az ideje, hogy összegyűjtsük a megbízható információkat, és áttekintsük, mit tudunk valójában Kim Dzsongunról. Ki ez a hivalkodó luxusban felcseperedő, a legnevesebb svájci magániskolát kiváló eredménnyel elvégző diktátor, akinek legfőbb példaképe Clint Eastwood, Jackie Chan és Michael Jordan, és aki habozás nélkül végezteti ki alkalmatlannak talált vezetőit? Hogyan tudta az apja által az összeomlás szélére sodródott, népét pusztító éhínségbe taszító rezsimet rövid idő alatt kivezetni a krízisből, miközben a rendszer, amit kiépített, súlyos ellentmondásokkal és félelemmel terhes?
Anne Fifield könyve az észak-koreai mindennapok borzalmain túl egyedülállóan részletes portrét fest Kim Dzsongunról, és betekintést nyújt egy egyedülálló uralkodói dinasztia groteszk világába.

Kategória:

"Nincs semmi, amit a Briliáns Elvtárs ne tudna... Tanácsokat osztogat a törpeharcsa-tenyésztéssel és az állatgondozással kapcsolatban, ért az üvegházakhoz, a csemetekertészetekhez, az építőiparhoz és a hajógyártáshoz. Cipőt, arckrémet és babpürét előállító gyártósorokat látogat, és ki sem fogy az utasításokból. Gondolatai vannak a zenéről, az építészetről és a sportról. Katonai zseni, aki egyszerre irányítja az atom- és rakétaprogram folyamatát, valamint a hagyományos tengeri és szárazföldi gyakorlatozást.
Nincs más nézőpont. Internet-hozzáférése sincs senkinek, leszámítva a Kim Dzsongun által kiválasztott maroknyi kiváltságost. A mobiltelefonok nincsenek kapcsolatban a külvilággal, nincsenek szamizdat újságok, nincs graffiti, mi több, nincs egyetlen ismert másként gondolkodó sem az egész országban.”

Fifield, Anna

Anna Fifield (1976) amerikai külpolitikai újságíró, riporter. A Washington Post pekingi képviseletének vezetője. Érdeklődése elsősorban az Észak-Koreával, Japánnal és Dél-Korea kapcsolatos aktuálpolitikai eseményekre összpontosul. Munkáját 2018-ban a Stanford Egyetem Shorenstein újságírói díjával ismerték el. Könyvében először számolt be Kim Dzsongun idegméreggel meggyilkolt féltestvérének CIA-s kapcsolatairól, amelyet a sajtó kétkedve fogadott, de később igaznak bizonyult.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja