Tovább olvasom

Norfolk, Lawrence

John Saturnall lakomája


starsBetöltés...

 

Fordította: Mesterházi Mónika
Megjelenés dátuma: 2012-12-03
Terjedelem: 414 oldal

 

Súly: 720 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633101681
3 990 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Az egzotikus receptekkel teli regény a XVII. századi Anglia vallás- és polgárháborúk sújtotta, érzéki és veszélyes világába kalauzolja az olvasót. A főhős boszorkánysággal vádolt anyja a közeli erdőben keres menedéket kisfiával, Johnnal, mikor a falu feldühödött népe az életükre tör. Bár nincs mit enniük, az asszony csodás erejű szakácskönyvének segítségével életben tartja éhező gyermekét. A sors szeszélye folytán a legyengült gyermek átvészeli a telet, és a Buckland Major konyháján találja magát, ahol az évek során korának legnagyobb mesterszakácsa válik belőle. Amikor pedig Lady Lucretia, a ház urának leánya koplalással tiltakozik közelgő esküvője ellen, Johnra hárul a feladat, hogy olyan lakomával lepje meg, amelynek még a holtak sem tudnának ellenállni. – Lawrence Norfolk 1963-ban született Londonban. Első regénye, az 1991-ben megjelent Lemprire-lexikon egycsapásra világhírű íróvá tette, akinek páratlanul gazdag nyelven megírt történelmi regényeit Umberto Eco és Thomas Pynchon műveihez hasonlították.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Lempriere lexikon

starsBetöltés...
Lawrence Norfolk 1963-ban született Londonban. A Kings College-ban hallgatott angol- és amerikai irodalmat, s egyetemi évei alatt fogott hozzá első regénye, a Lemprire-lexikon írásához, amelyet először 1991-ben adtak ki. További három regényével együtt könyveit 24 nyelvre fordították le. Jelenleg feleségével és két gyermekével Londonban él. A világsikerű, Somerset Maugham-díjas regény, A Lamprire-lexikon, Lawrence Norfolk első műve. A XVIII. századi Londonban, John Lemprire lázasan munkálkodik a klasszikus mitológia ama leendő, ünnepelt lexikonján, amely az ő nevét viseli majd. Miközben rábukkan egy, a tulajdon családja elleni összeesküvésre, amelynek gyökerei 150 évre nyúlnak vissza. Az írói szellem politikai thrillerről, dickensi-látképet idéző tájról és...

3990 Ft 3192 Ft

Norfolk, Lawrence

Lawrence Norfolk 1963-ban született Londonban. Első regénye, az 1991-ben megjelent A Lempriére-lexikon egy csapásra világhírű íróvá tette, akinek páratlanul gazdag nyelven megírt, szövevényes történelmi regényeit Umberto Eco és Thomas Pynchon műveihez hasonlították. A pápa rinocérosza (1996) és a Vadkan képében (2000) című regények után tizenkét évig írta a John Saturnall lakomája című könyvét, melyet a brit és amerikai megjelenéssel szinte egy időben vehetett kézbe a magyar olvasó.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja