Tovább olvasom

Harmon, Amy

Homokból és hamuból

Mindent elsöprő történet szerelemről, háborúról
starsBetöltés...

 

Fordította: Gázsity Mila
Megjelenés dátuma: 2023-04-17
Terjedelem: 520 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636042776
4 999 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Olaszország, 1943. Tombol a második világháború, az ország nagy részét megszállták a németek, a zsidó lakosságot deportálás és megsemmisítés fenyegeti.

Évekkel ezelőtt Eva Rosselli és Angelo Bianco szinte testvérekként nevelkedtek, majd egymásba szerettek, ám a körülmények és a vallásuk elválasztotta őket egymástól.

Hosszú idő után találkoznak újra: a zsidó származású Eva a Gestapo elől menekül, s nincs kihez fordulnia. Angelo felszentelt pap, s úgy dönt, befogadja a lányt a kolostorba. Eva rádöbben, hogy a katolikus egyház rajta kívül még sokaknak nyújt menedéket.

A világ lángokban áll, az emberek nélkülöznek, és a két fiatalra is sorozatos megpróbáltatások várnak. Gyötrelmes választások elé kerülnek, mígnem a sors és a szerencse közbeszól, és életük legnehezebb döntését kell meghozniuk.

Kategória:

„A félelem fura dolog. Rátelepszik az ember mellkasára, átszivárog a bőrén, a szövetek rétegein, izmokon, csontokon, majd egy lélek nagyságú fekete lyukba gyűlik össze, és kiszippantja az örömöt, az élvezetet, a szépséget az életből. De a reményt nem. Valahogy a remény az egyetlen, ami ellenáll a félelemnek, és a remény az, ami lehetővé teszi a következő lélegzetet, a következő lépést, a következő apró, lázadó cselekedetet, még ha ez mindössze abból áll is, hogy az ember életben marad.”

A szerző további könyve

20%

Harmon, Amy

Amy Harmon a Wall Street Journal, a USA Today és a New York Times sikerszerzője. Kiskorától tisztában volt vele, hogy írással szeretne foglalkozni. Vidéken, egy búzamező közepén nőtt fel, ahol televízió híján egyedül a könyvek, illetve a testvérei jelentettek számára szórakozást. Hihetetlen érzéke van ahhoz, mitől lesz egy történet igazán jó. Regényei tizennyolc nyelven olvashatók, s ezzel a legmerészebb álmai váltak valóra.
Első magyarul is olvasható kötete, a Homokból és hamuból (2019) Olaszországban játszódik a II. világháború idején. Debbie Macomber azt nyilatkozta róla, hogy egyszerre ejti rabul a szívet és a képzelőerőt.

Tovább a szerző oldalára

„Lenyűgöző, ahogy a történet egyszerre ejti rabul a szívemet és a képzelőerőmet.”

Debbie Macomber

A szerkesztő ajánlja