Tovább olvasom

Duckworth, Angela

Grit – Hogyan vezet sikerhez a kitartás és a lelkesedés


starsBetöltés...

 

Fordította: Szajki-Vörös Adél; Dövényi Ibolya
Megjelenés dátuma: 2020-03-05
Terjedelem: 424 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634330455
4 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Mi a kiemelkedő teljesítmény titka? Miért vallanak egyesek kudarcot, mások pedig miért sikeresek? Angela Duckworth amerikai pszichológus megmutatja, hogy a titok nyitja az ún. Grit-hatás. Ez az erő akkor lép működésbe, ha az elszántság, a kitartás, az állhatatosság és a szenvedély hosszú távú célokkal párosul.

Legyen szó diákokról, sportolókról, zenészekről, cégvezetőkről, alkotóművészekről vagy bármilyen egyéb hivatásról, a grit felfedezhető minden nagy teljesítményt elérő ember életútjában. A szerző saját személyes élettörténetét felhasználva kutatási eredményekkel és érdekfeszítő esettanulmányokkal mutatja be, hogy alapvetően nem a szerencse és a veleszületett tehetség határozza meg lehetőségeinket és teljesítményünket. Sokkal fontosabb tényező az akaraterő, a kitartás és az állhatatosság. A tehetséggel szemben ráadásul ezek fejleszthetők.

• Miért számít kétszer annyit az erőfeszítés, mint a tehetség?
• Hogyan hozhatjuk működésbe a Grit-hatást az IQ-nktól és a körülményeinktől függetlenül?
• Hogyan élvezhetjük egy életen át mindazt, amit csinálunk?
• Hogyan válhat a gyakorlás szenvedés helyett örömforrássá?
• Mi tesz jót a gyereknek: a szerető támogatás vagy magas elvárások?

Angela Duckworth könyve megmutatja, hogyan győzhetjük le saját korlátainkat, hogyan hozhatjuk ki magunkból a legjobb teljesítményt, és miként emelkedhetünk ki az átlagból.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Duckworth, Angela

Angela Duckworth húszas éveinek végén döntött úgy, hogy az üzleti szféra helyett a tanítást választja, és egy New York-i állami iskolában kezdett matematikát oktatni. Az itt szerzett tapasztalatok során jött rá, hogy az erőfeszítés és a kitartás elképesztően sokat számít a siker szempontjából. Meg akarta válaszolni a kérdést, hogy egyesek miért képesek sokkal keményebben és kitartóbban dolgozni, mint mások, ezért beiratkozott a Pennsylvania Egyetem pszichológia szakának PhD programjára, ahol ma már professzorként oktat. A Harvard Egyetemen neurobiológiát, Oxfordban neurológiát tanult. Tanácsadóként dolgozott a Fehér Ház és a Világbank megbízásából is, de NBA- és NFL-csapatokat is segített a munkájával.
Megnyerően személyesen hangvételű és megkapó éleslátással megírt kötete azonnal New York Times bestseller lett.

Szerzőfotó: © Zach Teris

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja