Tovább olvasom

Haghenbeck, Francisco G.

Frida füveskönyve – Rejtélyek, vágyak, receptek


starsBetöltés...

 

Fordította: Kepes János
Megjelenés dátuma: 2023-04-17
Terjedelem: 348 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789636042783
4 499 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„MERJ ÉLNI

MEGHALNI BÁRKI TUD!”

Frida Kahlo tizenhét éves korában rettenetes balesetet szenvedett. Túlélte, de életéért cserébe titkos egyezséget kötött a Halállal: minden évben, halottak napján áldozatot kell neki bemutatnia. Az áldozati ételek receptjeit Frida egy kis fekete füzetben gyűjtötte össze…

Egy asszony féktelen élni akarása, lenyűgöző művészi kreativitása és szenvedélyekkel teli házassága a színpompás, de kegyetlen Mexikóban. Frida füveskönyve egy mágikus elemekkel tarkított, hiteles dokumentumokból építkező, magával ragadó regény a festő életéről és egy füzetről, amely szédítő titkokat rejt.

Francisco Haghenbeck mexikói író könyvében megismerhetjük Frida magyar származású édesapját, indián dajkáját, szerelmeit, művészetét, feminizmusát, valamint szenvedélyes életét Ernest Hemingway, Lev Trockij, Salvador Dalí társaságában.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Haghenbeck, Francisco G.

Francisco Haghenbeck mexikói író a legkülönbözőbb műfajokban alkotott a forgatókönyvektől kezdve a képregényeken keresztül a politikai beszédekig. Frida Khalóról szóló regényét számos nyelvre lefordították, és 2009-ben elnyerte az egyik legrangosabb latin-amerikai irodalmi díjat.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja