Tovább olvasom

Váncsa István

Váncsa István szakácskönyve – Ezeregy+ recept

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-12-01
Terjedelem: 672 oldal

 

Méret: 160 x 230 mm
Súly: 1146 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634339366
5 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet.

A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen).

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Lakoma 3.

5999 Ft 4799 Ft 20%

starsBetöltés...
Váncsa István
Lakoma 2.

4990 Ft 3992 Ft 20%

starsBetöltés...
Váncsa István
Lakoma 1.

4990 Ft 3992 Ft 20%

Váncsa István

Újságíró, író, a világ legjobb szakácskönyveinek szerzője (a szerk.). A fényképet Máté Péter készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja