Tovább olvasom

Hosseini, Khaled

És a hegyek visszhangozzák

starsBetöltés...

 

Fordította: Nagy Gergely
Megjelenés dátuma: 2017-10-13
Terjedelem: 504 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789634332800
3 699 Ft2 959 Ft
Mennyiség

KETTESÉVEL KÖNNYEBB – MINDEN MÁSODIK KÖNYV FÉL ÁRON!” vagy „20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Khaled Hosseini mestere a rabul ejtő egzotikus történeteknek és a finoman szőtt mondatok mögött rejlő, mélyen emberi érzéseknek. Új regényében ar-ról mesél, hogyan szeretünk, hogyan viselünk gondot egymásra, és a dönté­seink hogyan rezonálnak a minket kö­vető nemzedékek életében. Könyve nem áll meg a szülők és gyermekeik kapcsolatánál, hanem a testvérek és unokatestvérek kötődéseiből bámula-tosan gazdag tablót festve mutatja be, hogyan sértjük meg, áruljuk el, becsül­jük meg és áldozzuk fel egymást. Hogy milyen gyakran lepnek meg bennün-ket döntéseikkel és tetteikkel a hoz­zánk legközelebb állók – amikor a leg-inkább számítanánk rájuk. Miköz­ben lap lap után, a Földet körbeutazva követjük a regényszereplők ágas-bo­gas életét, sorsukat és szerelmeiket – Kabultól Párizsig és San Franciscótól a görög szigetvilágig –, az érzelem-gazdag és magával ragadó történet belénk költözik és életre kel.

És ha egy nap valami hatalmas, lapos pusztaságban vándorolva elfogja a kétségbeesés, majd megáll egy helyben, lehunyja a szemét, és a sólyomtollra gondol, amit Pari a sivatagban talált. Elképzeli, ahogy kihullik a madár tollazatából fent, a felhők között, majd’ egy kilométerrel a világ felett; pörög, forog az örvénylő levegőben, a rohanó szelek sok-sok kilométeren át kergetik a sivatag, a hegyek fölött, és végül leér a földre – bármilyen valószínűtlen is, pontosan annak a kőtömbnek az aljában, ahol a húga megtalálja. És akkor majd elcsodálkozik, és feléled benne a remény is, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek. És bár ennél több esze van, ettől majd megerősödik a szíve, kinyitja a szemét, és továbbmegy.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Papírsárkányok

3699 Ft 2959 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Egyezer tündöklő nap

3699 Ft 2959 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Papírsárkányok

3990 Ft 3192 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
És a hegyek visszhangozzák

3990 Ft 3192 Ft 20%

Hosseini, Khaled

Khaled Hosseini afgán származású, amerikai író, orvos. Az évtized regényének választott első műve, a Papírsárkányok sikere óta csak az írásnak él. Világsikerű regényeiben a személyes sorsok Afganisztán hányatott történelmével fonódnak össze. A Libri Kiadónál megjelent művei: És a hegyek visszhangozzák, Papírsárkányok, Egyezer tündöklő nap A szerző portréját Elena Seibert készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja