Tovább olvasom

Goodman, Joanna

Elveszett lelkek otthona

starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2019-06-11
Terjedelem: 464 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636040390
4 299 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Jóváteheti-e a szeretet a jóvátehetetlent?

Az 1950-es években járunk a kanadai Québecben, ahol az angol és francia közösségek együttélése csak látszólag harmonikus, a mélyben súlyos feszültségek húzódnak.

A tizenöt éves Maggie Hughes angol apja sem szíveli a franciákat, s mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Maggie a szomszédos farmon élő francia fiúhoz menjen feleségül. Így amikor Maggie teherbe esik, a szülei ráveszik, hogy mondjon le a kislányról, s az újszülött Elodie árvaházba kerül.

A kislány amúgy sem könnyű sorsa újabb tragikus fordulatot vesz, amikor a nagyobb állami támogatás miatt a gyermekotthont, ahol él, elmegyógyintézetté, a több ezer állami gondozott gyermeket pedig értelmi fogyatékossá nyilvánítják.

Van-e szabadulás ebből a kilátástalan helyzetből? Túl lehet-e élni egy léleknyomorító intézmény megaláztatásait, és létezhet-e feloldozás és megnyugvás egy anya számára, aki ilyen helyzetbe taszította gyermekét?

Joanna Goodman valós eseményeken alapuló regénye szívbe markoló és felemelő történet az anya–lánya kötelék megbonthatatlanságáról, s megrázó pillanatfelvétel Kanada történelmének egyik sötét időszakáról.

Joanna Goodman kanadai írónő ötödik regénye, az Elveszett lelkek otthona 2018-ban jelent meg, és óriási kritikai visszhangot váltott ki. A 20. század közepén a québéci hatóságok a katolikus egyház közreműködésével körülbelül húszezer árva gyereket nyilvánítottak értelmi fogyatékossá a nagyobb állami támogatás reményében. A tartomány akkori vezetője után magukat Duplessis-árváknak nevező károsultaknak az ügy kirobbanását követően a kanadai kormány jóvátételt fizetett.

Kategória:

„A történet alapja száz százalékban igaz, és Kanada egyik legsötétebb – és leginkább elfeledett, elhallgatott – botrányai közé tartozik. Az igazat megvallva a valóságban is megtörtént rettenetes visszaélésekhez képest a regényem még szolidnak mondható… Tragikus példája ez a hataloméhségnek és a kapzsiságnak, illetve annak, hogy mindezek hogyan befolyásolták több ezer árva életét.”

Joanna Goodman

A szerző további könyve

20%
Joanna Goodman
Cressida titkai

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Goodman, Joanna

JOANNA GOODMAN immár öt regény szerzője, írásai több neves folyóiratban is megjelentek. Torontóban él a férjével és két gyermekével, és a hatodik regényén, a sikerlistás Elveszett lelkek otthona folytatásán dolgozik.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja