Tovább olvasom

Béres Judit

Élet a sorok között – Irodalomterápiás gyakorlatok mindenkinek


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-04-15
Terjedelem: 256 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
ISBN: 9789634339854
4 299 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

Béres Judit gyakorlati fókuszú irodalomterápiás kézikönyve nemcsak azt mutatja meg, mi az irodalomterápia, hanem azt is, hogyan működik.

Életünk során előfordulhat, hogy egy-egy helyzetből nem találjuk a kiutat, elakadunk. Az irodalmi szövegek olvasása és az írás segítségével azonban új nézőpontból szemlélhetjük a bennünket foglalkoztató problémákat, jobban rálátunk arra, ami bennünk és velünk történik.

Az Élet a sorok között konkrét példáin és gyakorlatain keresztül a számunkra megfelelő megoldásokhoz vezető utakat is megismerhetjük, legyen szó mindennapi szorongásokról, önértékelésről, kapcsolati nehézségekről, a testünkhöz, a természethez, az elmúláshoz való viszonyunkról vagy éppen transzgenerációs örökségeinkről.

„Az irodalomterápia arra hív, hogy önismereti téttel olvassunk, írjunk, s keressük meg a szövegekben személyes érintettségünket, vetítsük bele a szövegekbe az életünket. Ezáltal ugyanis mélyebben, értelemmel telítve és hatékonyabban tudunk tájékozódni az életben. A felkínált olvasás- és írásgyakorlatok megtanítanak máshogy figyelni, miközben nyelvet, gyógyító metaforákat is adnak, hogy kifejezzük a máshogyan kifejezhetetlent.”

Béres Judit

Dr. Béres Judit magyar–olasz nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, személyközpontú irodalomterapeuta és tanácsadó, a pszichológia doktora, a Pécsi Tudományegyetem habilitált egyetemi docense, a PTE BTK biblioterápia szakjának vezetője. Számos tudományos és ismeretterjesztő közlemény, valamint két önálló kötet szerzője, a Magyar Irodalomterápiás Társaság elnöke. 2012 óta tart irodalomterápiás foglalkozásokat, vezetett csoportokat gyermeket váró szülőknek, átmeneti otthonban élő anyáknak, hátrányos helyzetű középiskolásoknak, normatív kríziseket átélő nőknek, időseknek, valamint tanár szakos, könyvtáros és biblioterapeuta egyetemi hallgatóknak.

photo credit: © Máté Péter

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja