Tovább olvasom

Oakes, Summer Rayne

Barátom, a filodendron – Zöld harmónia az otthonunkban és a szívünkben


starsBetöltés...

 

Fordította: Lévai Márta
Megjelenés dátuma: 2020-09-17
Terjedelem: 208 oldal

 

Méret: 140 x 200 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634336228
3 799 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Mindenki megérdemli, hogy megtapasztalja, milyen pozitív hatással van ránk, ha vannak növényeink, amelyekről gondoskodhatunk. A növények ugyanis nemcsak szépek és tisztítják a levegőt, de csökkentik a stresszt, a vérnyomást, és úgy általában is jót tesznek a testünknek és a lelkünknek is. A gondozásuk valójában mindfulness gyakorlat, amely révén megélhetjük, hogy a másokkal való törődés örömforrás.

Summer Rayne Oakes BARÁTOM, A FILODENDRON című könyve hiánypótló és egészen különleges kötet: nemcsak praktikus gyakorlati információkkal és tanácsokkal lát el bennünket, de újfajta szemléletmódot is képvisel. Útmutatásait követve megtanulhatjuk a növények nézőpontjából szemlélni a világot, modern fogyasztói igényeinket pedig fenntarthatóbbakkal cserélhetjük fel. A jutalmunk zöldellő kert, otthon, és egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet.

„Lépjünk be hát a növények világába, és fedezzük fel, hogyan kezdhetünk neki a saját személyes zöld életterünk megteremtésének – az otthonunkban, a gondolatainkban és a szívünkben.”

„Személyes zöld terünk gondozása azonban sokkal többről szólhat, mint hogy vásárolunk néhány növényt a kertészeti áruházban, és kidíszítjük velük az ablakpárkányunkat, erkélyünket vagy (ó, ha valaki ilyen szerencsés!) hátsó kertünket. Ahhoz, hogy valódi kapcsolatot alakíthassunk ki a növényekkel, amelyek részévé válnak majd az életünknek, első lépésként át kell alakítanunk a gondolkodásmódunkat. Ebben a könyvben elárulom, hogyan nyithatjuk ki magunk számára a növények világát – ami néha az orrunk előtt nyílik, csak épp talán korábban nem tűnt fel. Kis dolgokban kell megváltoznunk, de ezáltal gazdagabbá válik az életünk, jobban tudatosul bennünk a növények szótlan méltóságteljessége, amint hősiesen a talajba gyökerezve élik a maguk életét és növekednek, bimbót hajtanak, virágoznak és lombot hullatnak, néha egészen mostoha körülmények között is. Növekedésük során pedig csendesen, ám hatékonyan tisztítják és dúsítják azt a levegőt, amit mi, emberek belélegzünk. Megmutatom, hogyan fejleszthetünk ki olyan képességeket, amelyek akár életünk végéig is velünk maradnak, ha nem hagyjuk őket berozsdásodni, a növények világa pedig a legszebb jutalmakkal hálálja majd meg őket.”

Oakes, Summer Rayne

Summer Ryan Oakes (1984) neve akkor vált először ismertté, amikor modellként csak organikus vagy újrahasznosított anyagokból készült ruhát volt hajlandó viselni a kifutón. Innen kapta a világ első ökomodellje jelzőt. Környezetmérnökként végzett, New Yorkban él és dolgozik. Aktivista, műsorvezető, YouTube-csatornáján és Instagram-oldalán is az élhető, természetközeli városi élettér megteremtésének fontosságát hirdeti, és ennek megvalósítását segíti gyakorlati tanácsokkal. Saját lakásában több mint 600 növényfaj mintegy ezer példányát gondozza, s rendszeresen tart otthonában workshopokat, továbbképzéseket.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja