Tovább olvasom

Bill O’Reilly , Martin Dugard

Az SS kiiktatása

Hajsza a történelem legkegyetlenebb háborús bűnösei után

starsBetöltés...

 

Fordította: Babits Péter
Megjelenés dátuma: 2020-10-29
Terjedelem: 320 oldal

 

ISBN: 9789634337096
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Harmadik Birodalom rémtetteire már közvetlenül a második világháború lezárása után fény derült, ezért a népirtást elkövető háborús bűnösök jellemzően a szökés mellett döntöttek. Néhányukat hamar elkapták – mint az SS hírhedt vezérét, Heinrich Himmlert –, mások azonban elkerülték a letartóztatást, köszönhetően egy olajozottan működő szervezetnek, mely éppen az ilyen bűnösök bújtatására szakosodott. Utóbbiak közé tartozott Josef Mengele, „a halál angyala”, aki iszonyú orvosi kísérleteket végzett Auschwitzban; Martin Bormann, Hitler brutális személyi titkára; Klaus Barbie, a könyörtelen „lyoni hóhér”, s talán valamennyi közül a legförtelmesebb: Adolf Eichmann.
Az SS kiiktatása eposzba illő hőstörténet arról a titkos háborúról, amit az önjelölt „nácivadászok” vívtak. Ebbe a végtelekig eltökélt és igencsak sokszínű csapatba tartozott többek között egy francia házaspár, egy, a normandiai partraszállás idején katonaként szolgált amerikai ügyvéd, egy német ügyész, aki sírig tartó hűséget esküdött a náci pártnak, több izraeli Moszad ügynök és a haláltáborok egyik túlélője is. Ezek a férfiak és nők évtizedeken kutattak az SS még szökésben lévő tagjai után, hogy egyikük se úszhassa meg a felelősségre vonást és sok esetben a halálos ítéletet.
Az SS kiiktatása egyszerre felemelő és hátborzongató, s új részletekkel szolgál a történelem egyik legmesteribb hajszájáról.

 

 

Kategória:

„A négy férfi – Bormann, Mengele, Barbie és Eichmann – a sokezernyi náci háborús bűnös közé tartozik, akik szép csendben kereket oldanak. A háború után is tovább működő náci gépezet hozzásegíti őket ahhoz, hogy útlevélhez jussanak, átkeljenek a határokon és új életet kezdjenek egy baráti országban.
Velük szemben sorakoznak fel azok a férfiak – ahogy hamarosan megismerik őket: a »nácivadászok« –, akik máris szervezni kezdik a merénylők és emberrablók alakulatait.
Megkezdődik a hajtóvadászat az SS után.”

Bill O’Reilly

Bill O’Reilly (1949) amerikai író, újságíró, korábban a CBS News és az ABC News műsorvezetője. Tizennégy történelmi témájú nemzetközi bestseller szerzője. A Killing-sorozat könyvei eddig több mint 17 millió példányban keltek el. Long Islanden él. Bill O’Reilly (1949) amerikai író, újságíró, korábban a CBS News és az ABC News műsorvezetője. Tizennégy történelmi témájú nemzetközi bestseller szerzője. A Killing-sorozat könyvei eddig több mint 17 millió példányban keltek el. Long Islanden él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja