Tovább olvasom

Ghayour, Sabrina

Az Ezeregy éjszaka ízei – Közel-keleti konyha mindenkinek


starsBetöltés...

 

Fordította: Jutai Péter
Megjelenés dátuma: 2018-09-15
Terjedelem: 240 oldal

 

Méret: 195 x 255 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634333371
6 500 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

100 modern és könnyen elkészíthető étel a Földközi-tenger déli és keleti partvidékéről

Ha egy ételnek perzsa, török vagy arab neve van, sokan azt gondolják, hogy biztosan nagyon nehéz elkészíteni. Sabrina Ghayour azonban bebizonyítja, hogy a közel-keleti konyhaművészet egyszerű és elérhető, az ételek elkészítésében pedig a legtöbbször semmi nehézség sincs.
Az iráni származású brit szakács nemcsak bemutatja a Közel-Kelet klasszikus fogásait, hanem újrafogalmazza ezeket, s leszámol azzal az előítélettel, miszerint a közel-keleti ételek elkészítése időigényes és bonyolult. Ahhoz, hogy egy étel finom és különleges legyen, nem kell egymillió hozzávaló – sokszor elég néhány fűszer és hasznos tipp arról, mire valók, és milyen sokszínűen használhatjuk őket.

„Hatéves koromban kezdtem el perzsa ételeket főzni, de mivel olyan családban nőttem fel, amelyre a török, az arab, az örmény és az afgán kultúra, illetve gasztronómia is hatott, a repertoárom idővel kibővült ezekkel az ízekkel is. Mára megismertem a trükköket, amelyekkel a perzsa és a közel-keleti receptek egy része leegyszerűsíthető, s így olyan stílusban tudok főzni, ami illik a mindennapjaimhoz. Semmi rendetlenség, semmi hűhó, csak egyszerű, finom ételek – így szeretek enni, így szeretek főzni, és ilyen ételeket osztok most meg veletek.”
Sabrina Ghayour

Kategória:

„Az egyik kedvenc szakácskönyvem”

Mautner Zsófi

Ghayour, Sabrina

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja