Tovább olvasom

Diamant, Anita

A vörös sátor


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-09-26
Terjedelem: 398 oldal

 

Súly: 420 gramm
Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789633108796
3 599 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Ha valaki meg akar érteni egy nőt, először is az anyjáról kérdezze. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen négy anyám is volt, és mind másképpen fegyelmezett, tanított és dédelgetett, más-más adottságokat és félelmeket kaptam tőlük.

Így kezdődik a bibliai időkben játszódó, lélekemelő történet, mely Dína személyes vallomása arról a titkos tudásról, amit nők örökítettek nemzedékről nemzedékre, miközben a férfiak számára tiltott vörös sátorban összegyűltek. Itt mesélték el egymásnak titkaikat holdtöltekor, itt osztották meg egymással az asszonyi tudást születés és halál, szerelem és szex, öröm és fájdalom dolgairól.
Apák öröksége, fiúk viszálykodása, a Kánaánba vezető veszélyes karavánút, rabszolgák és ágyasok, váratlan gyermekáldás és elhazudott esküvő, és persze az igaz szerelem, amiért gyakran nagy árat kellett fizetni.
Anita Diamant időtlen története anyákról és lányaikról immár 28 országban, több mint 3 millió példányban fogyott el, példátlan sikerének köszönhetően nagyszabású tévésorozat készült belőle.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Diamant, Anita

Amerikai író, újságíró. Az egyetemen irodalmat hallgatott, majd olyan újságokhoz szegődött, mint a híres Boston Globe. Előbb ismeretterjesztő könyveket kezdett puplikálni a kortárs zsidó életmódról és szokásokról, mielőtt megjelent első és eddigi legsikeresebb regénye, a bibliai történetekből valami egészen újat felmutató A vörös sátor. Ez a regénye magyarul is többször megjelent, és mindig újra felfedezik, legutóbb a belőle készült nagy szabású tévéfilm-sorozat adott neki aktualitást.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja