Tovább olvasom

Cline, Emma

A lányok

 

Fordította: Tóth Attila
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 348 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: keménytáblás védőborítóval
ISBN: 9789633103098

 

3 499 Ft2 799 Ft
Mennyiség

Észak-Kalifornia, a hatvanas évek vége. A tizennégy éves, kallódó tinédzser, Evie Boyd nyáron megpillant egy csapat lányt a parkban. Mágnesként vonzza veszedelmes szabadságuk, féktelenségük, és legfőképp Suzanne, az egyik idősebb lány. Evie hamarosan útnak is indul vele arra a farmra, amely egy szekta karizmatikus vezetőjének bázisa.

Evie varázslatosnak tartja a hegyek rejtette, hátborzongató ranchet, pedig a házban és környékén minden rohad. A magányos kamasz kétségbeesetten vágyik rá, hogy befogadják. Miközben egyre több időt tölt távol otthonától, és rajongása Suzanne iránt egyre nő, szinte észrevétlenül sodródik a szekta által elkövetett véres eseményekbe.

Emma Cline első regényében lebilincselő és emberközeli emléket állít a Manson-gyilkosságoknak. Ez a könyv az ártatlanság, a vakhit és a kiábrándulás sokkoló története.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

Delejező… sasszemmel méri fel a kamaszkor tajtékzását és kelepcéit.

San Francisco Chronicle

Valóban ritkák az ilyen debütáló regények.

The Washington Post

Cline, Emma

1989-ben született Kaliforniában. 2016-ban debütált A lányok című regényével, mely élénk visszhangot váltott ki, kedvező kritikákat kapott, és több amerikai irodalmi díj shortlistjére is felkerült. Jelenleg Brooklynban él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja