Tovább olvasom

Nunez, Sigrid

A barát


starsBetöltés...

 

Fordította: Hoppán Eszter
Megjelenés dátuma: 2019-11-07

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634336143
3 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egy nő váratlanul elveszíti életre szóló barátját és mentorát. Nem elég, hogy meg kell megbirkóznia a veszteséggel, de ráadásként hozzá kerül a férfi kutyája is, akit senki nem akar befogadni.  Apolló, a termetes és idősödő dán dog szenvedése csak fokozza saját gyötrelmét, mégis elhatározza, hogy nem hagyja magára az állatot.

 Miközben a kettejük között kialakuló kapcsolat egyre mélyül, a nő, aki amúgy írással foglalkozik és írásszemináriumokat tart, fokozatosan távolodik el a külvilág realitásától, és válik saját gondolatainak, emlékeinek és Apollónak a rabjává. A helyzet, amelyet a külvilág egyre veszélyesebbnek tart, mégis különös jutalommal, egyfajta kegyelmi állapottal kecsegtet.

A szeretet, a barátság és a veszteség megindító története. Vallomás, mely hol szívbe markoló őszinteségével, hol zavarba ejtő éleslátásával, hol finom humorával ejti rabul az olvasó szívét, miközben megmutatja, milyen semmi mással össze nem vethető, mágikus kötelék alakulhat ki ember és állat között.

Kategória:

„Nem arról van szó, hogy nem tudom elmondani, mit érzek. Nagyon egyszerű. Hiányzol. Hiányzol minden egyes nap. Nagyon hiányzol.”

Nunez, Sigrid

Sigrid Nunez (1951) már hat regényt írt, évtizedek óta a legrangosabb irodalmi folyóiratokban publikált és a legnevesebb amerikai egyetemeken tanított kreatív írást, amikor 2018-ban berobbant az irodalmi élet élvonalába A barát című regényével, amely azonnal óriási kritikai és közönségsikert aratott. A kötet megnyerte a National Book Awardot, felkerült a New York Times sikerlistájára, és számtalan magazin sorolta az év legfontosabb könyvei közé.

Nunez jól ismeri a szépírók, az irodalmárok és az egyetemek zárt, bennfentes világát, a szemináriumok közegét, amelyet megkapó nyíltsággal és szellemesen jelenít meg A barát című művében is. Szórakoztató irodalmi anekdoták, bölcs gondolatok irodalomról, írásról, olvasásról – ez teszi egyedülállóvá Apolló, a dán dog és gazdájának megható történetét.

A fotót készítette Marion Ettlinger

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja